on off page seoКакто се вижда на снимката, двете оптимизации са част от едно цяло нещо. Те вървят ръка за ръка и за да разберете силата и значението на всяка една от тях, продължете да четете.

On-Page

On-page или това,което виждаме е частта от сайта която посетителите възприемат. Всяка една страница си има основно заглавие, което показва темата на страницата и тя е най-важната част. Google счита това заглавие за маркер, по който да определя при какви търсения в търсачката си да я показва. Този маркер в кода на страницата е маркиран, като <title>. Това заглавие се показва в таба на бразуъра. Почти винаги то съвпада с видимото заглавие на страницата, което може да е името на продукта, категорията или менюто, коетo сте избрали. То е основен фактор за добре направена и работеща страница. 

В допълнение към основното заглавие може да има подзаглавия, чрез които да се обхванат по-голям брой ключови думи, по които може да се класира страницата на сайта. Всички видими заглавия на страницата трябва да са маркирани с <h> таг в кода. Основното и най важното заглавие трябва да е с най-малък номер <h1>, <h2> или <h3>, а другите подзаглавия с по голям номер <h4>...т.н..

Ако вие сте потребител без познания от html код, не се притеснявайте. Всички CSM системи, Joomla, Worpdpress, Magento и други са оптимизирани да имат перфектни страници за пред Google. Само напишете правилно подбрано заглавие на продукта, услугата или менюто и всичко ще бъде наред.

Друг допълнителен фактор за добре изглеждаща страница е, тя да не е направена само с няколко реда текст и една картинка! Google показва резултати, които да са полезни на потребителите, затова търсачката показва напред в резултатите по-пълни и по-подробни страници. Съдържание е най-важното и за напред то ще има все по-голяма директна (google ще разбира по-добре текста) и индиректна тежест (потребителите ще споделят тази информация, което ще подобри off-page оптимизацията). Няма конкретни изисквания за брой думи, картинки или видеа, които трябва да съдържа дадена страница. По-важно е, тя да е разбираема и приятна за четене от потребителите.

И още малко за on-page оптимизацията.... Не винаги сайт е съставен от няколко страници. Има правило , което Google съблюдава - колко на дълбоко в сайта се намира всяка една страница. С други думи, ако дадена информация е много на вътре в сайта, трябва да кликнете с мишката повече от няколко пъти за да достигнете до нея. Затова тази страница се приема за не толкова важна в този сайт и тя би се класирала по-трудно на предна позиция. Поради тази причина е добре да са видими на първата страница повече категории, услуги или продукти. Информацията в сайта трябва да е подредена така, че с по-малко кликове да се осъществи достъпа на потребителите до нея. Но разбира се, не трябва да се прекалява с обема информация на първа страница. Всичко трябва да бъде структурирано и разположено така, че лесно да се навигира и ползва сайта. Внимание: ползвайте ваше съдържание а не копирано от други източници. За да разберете повече прочетете за Panda ъпдейтите на Google.

Off-Page

това заглавие е маркирано като <h3>

Какво се крие под водата или невидимата част от seo оптимизацията. Може би си задавате въпроса - Е добре, ако всеки сайт е направен, както трябва от гледна точка на on-page оптимизацията, как Google преценява, да ги класира на различни позиции? Отговорът е: Google прави анализ, като проследява линковете в сайтовете и отчита, кои сайтове сочат чрез линкове други сайтове. По този начин се сумират сумират линковете и сайтовете с повече линкове към тях минават по-напред в класирането. 

Тези линкове определят силата и авторитета на всеки сайт или с други думи техният Page Rank. За съжаление този Page Rank e достъпен само за Google и вече не се показва публично. Информацията, която може да се види е стара снимка от края на 2013 година, в която не присъстват новите сайтове.

Това, което е добре да се знае за тези линкове, че не всички от тях са полезни. Линкове натрупани по изкуствен начин може да навредят на сайта ви и той да се класира по-назад. За това е добре, да прочетете за Pinguin ъпдейтите на google.

За професионална грижи на оптимизацията на Вашия сайт се свържете с нас!

by The Viking

SEO оптимизация

Увеличете продажбите си, като се изкачите в TOP 3 на Google по най-търсените ключови думи.

Начални резултати след месец!

Допълнителни възможности

Редизайн на уеб сайтове

Една нова визия на вашия сайт. Продавайте повече с нов онлайн магазин или уеб сайт.

Поддръжка на уеб сайтове

Експертиза и опит, на който може да разчитате.

  • Актуализране и обновяване на сайта
  • Отстраняване на проблеми