google pandaОригинално съдържание и забрана за копиране на текстове от други сайтове!

Това, което прави Panda алгоритъма, е да следи за плагиатство в интернет. Чрез този алгоритъм Google установява, до каква степен вашите текстове са лично творение и не са копирани от други сайтове. Както в реалния живот, на човек са му интересни уникалните и индивидуалните неща, така и Google класира напред сайтове, които се отличават от останалите в интернет (на база съдържание).

Текстовете, които публикувате, независимо да ли са описания на продукти, услуги или новини е добре да бъдат в най-голяма степен уникални. В зависимост от процента на копираното от други сайтове съдържание, се губи авторитет на сайта и той минава на по-задна позиция.

В голям сайт, който има много продукти, новини или съдържание, много е вероятно в него да има не-уникална информация. Това не бива да ви притеснява, стига тази информация да е в малък процент (5%-10%). Колкото е по-голям този процент, толкова повече се намаля силата на сайта.

Много сайтове заявяват правило, ако някой копира съдържанието им, да се сложи линк към източника. Това е правилен подход, но за съжаление, често не се спазва от потребителите. Реално няма как в интернет тази информация да се защити от копиране. Все пак има начини това да се затрудни.

Именно за това е добре да следите за вашите текстове дали са уникални, а снимките, които са ваши да защитите с воден знак.

Проверката за даден текст дали е уникален се извършва чрез програми, които може да откриете в интернет. Всичките използват следния принцип: вземат изречение по изречение и го проверяват в Google, дали то се съдържа в тази си форма на други сайтове.

Пример:

"изработваме електронни компоненти за навигационни системи"

това изречение се копира и се пуска в google търсене, като се огражда с двойни кавички "..."

ако получите съобщението: 

Няма резултати за "изработваме електронни компоненти за навигационни системи".

- следва извода, че текста е уникален.

В повечето случаи е достатъчно да проверите по едно изречение от абзац.

Добре е да знете, че "спиннат" (изречения в които отделни думи са заменени със техни синоними) текст се разпознава от Google и това не трябва да се прилага.

The Viking следи, какво съдържание публикуват неговите клиенти и се грижи сайтът им да отговаря на Panda алгоритъма.

 

SEO оптимизация

Увеличете продажбите си, като се изкачите в TOP 3 на Google по най-търсените ключови думи.

Начални резултати след месец!

Допълнителни възможности

Редизайн на уеб сайтове

Една нова визия на вашия сайт. Продавайте повече с нов онлайн магазин или уеб сайт.

Поддръжка на уеб сайтове

Експертиза и опит, на който може да разчитате.

  • Актуализране и обновяване на сайта
  • Отстраняване на проблеми